Online Cursus Funneldashboards In Google Data Studio

Published Nov 02, 20
5 min read

Training Datavisualisatie Met Google Data Studio

Competence Factorycompetencefactory.nlanalytics – Pagina 16 – MediaReplylucasvroemen.nl
Online marketing, digital design en UX: een sterke combinatieCompetence Factory is een trainingsinstituut met locaties in Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. We geven meer dan 100 verschillende trainingen op het gebied van online marketing, digital design en UX . We zijn er trots op dat cursisten onze trainingen beoordelen met gemiddeld een 8,5— één van de hoogste scores uit de branche.

Dat is onder andere met: kleine groepen, waarin ieder's praktijksituatie uitgebreid aan bod komt trainers met veel praktijkervaring een interactief programma met aandacht voor creativiteit geen bijkomende kosten centraal gelegen locaties - we zitten in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam Onze trainers zijn gepassioneerde professionals met een succesvolle eigen praktijk en een sterke drang om hun kennis te delen.

Marieke Pijler van Brand Density is online marketing influencer. Bij ons geeft ze o. a. Social media en Online marketing. Big data pionier Chris Out verzorgt de growth hacking-trainingen, naast zijn rol als CEO van Rockboost. Zo hebben we nog veel meer inspirerende toptrainers die ook in de praktijk hun sporen hebben verdiend.

Cursus Google Data Studio - Training Bij Eduvision

innovatie – Pagina 5 – MediaReplylucasvroemen.nlSEO Blog (Tip!) - WiSEOwiseo.be


Leiderschap gaat over: geraakt worden en toch blijven staan, anderen het applaus gunnen, vertrouwen hebben terwijl je geen bewijs hebt of het terecht is… Onderwijs Maak Je Samen ontwikkelde, in samenwerking met Tica Peeman, een poster met rake teksten over leiderschap. Het beschrijft ons inziens de hele menselijke kant van leiderschap.

Copyright © 2020 World Scholarship Forum DISCLAIMER: Tenzij anders vermeld, is Worldscholarshipforum. com op geen enkele manier gelieerd aan een van de beursaanbieders die op deze website worden vermeld en rekruteert of verwerkt de aanvraag niet voor een organisatie. Het hier verstrekte materiaal is uitsluitend voor informatiedoeleinden. Bezoekers wordt geadviseerd om de informatie naar eigen goeddunken te gebruiken..

Als ondernemer of marketingmanager wil je natuurlijk precies weten waar jouw online marketingbudget aan wordt uitgegeven. Daarom spendeer je iedere maand (te) veel tijd om allerlei data bij elkaar te rapen uit verschillende tools en rapporten. Niet alleen de verdeling van je budget en activiteiten is interessant, want de daadwerkelijke output van je campagnes is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Cursus Google Data Studio - Training Bij Eduvision

Het geeft je de mogelijkheid om de klantreis in beeld te brengen, de best converterende kanalen te achterhalen en je ROI te berekenen. Wanneer je statistieken visualiseert, maak je al deze data aantrekkelijk en inzichtelijk. Om deze data te visualiseren heb je natuurlijk een geschikte tool nodig. Daarom heeft Google afgelopen jaar de bèta-versie gelanceerd van Google Data Studio.

Maar hoe ga je nu om met Google Data Studio? Binnen online marketing is er snel sprake van multichanneling waardoor je specifieke gegevens hebt uit verschillende digitale platformen. Vaak gaat het over SEO, SEA, e-mailmarketing of gegevens uit social media - Eduvision. Doordat Google Data Studio rechtstreeks gegevens importeert uit Google Analytics, Adwords, BigQuery en Google Sheets is het mogelijk om de meest uiteenlopende data te importeren en in beeld te brengen.

Voor iedere tool waar een export in . csv-bestand mogelijk is, kan je vanaf nu allerlei data in beeld brengen. Google Spreadsheets biedt je namelijk de mogelijkheid om online Excel-bestanden te bewerken en gegevens aan te passen. Deze functies zorgen ervoor dat je rapportages in het vervolg een stuk effectiever kunnen worden opgeleverd.

Google Data Studio: Wat, Waarom En Hoe? -

De huidige bèta-versie kent nog de nodige kinderziektes en beperkingen: Het is helaas niet mogelijk om binnen één tabel of grafiek gegevens uit verschillende gegevensbronnen te koppelen. Gegevens dienen al de mogelijkheid te hebben om te filteren in bijvoorbeeld Google Analytics. Datamanagement kost daardoor veel tijd bij het opzetten van een rapport in Google Data Studio.

Het programma is zeer toegankelijk en het gebruik ervan is eenvoudig onder de knie te krijgen - datavisualisatie . Ook is het mogelijk om samen te werken aan een rapportage, zelfs op hetzelfde moment. Met de functionaliteit van Google Spreadsheets zijn de mogelijkheden enorm. Alle . csv-bestanden zijn te visualiseren bijvoorbeeld een online survey.

Er gelden geen limieten waardoor de mogelijkheden onbeperkt zijn. Binnen online marketing is het steeds beter mogelijk om de ROI in beeld te brengen, mits je alles goed hebt ingesteld. Tools zoals AdWords, Analytics, Facebook Power Editor en Search Console brengen steeds beter in kaart hoe jouw website of campagnes presteren.

Online Cursus Dashboards Met Google Data Studio

Deze parameters helpen jouw tools bij het in kaart brengen van al jouw online campagnes. Cheryl schreef al eerder over het gebruik van UTM-url’s. Wanneer je dit toepast op een website waarbij alle elementen zoals formulieren en buttons meetbaar zijn, dan kun je de prestaties van jouw online marketingactiviteiten gemakkelijk in kaart brengen.

Dat maakt je online marketing prestaties snel te begrijpen en leesbaar. Hierdoor kan je samen met je online marketeer snel schakelen en de juiste vervolgstappen zetten. Het inrichten van Google Data Studio kost je als gebruiker tijd. Google heeft wel een aantal templates beschikbaar gesteld die gebruikt kunnen worden. Dit is voor de beginnende gebruiker een goed startpunt .

Ook krijg je een goed beeld van de opbouw van een rapportage. Het is namelijk mogelijk om je oplevering onder te verdelen in pagina’s waardoor je specifieke onderwerpen kan raken tijdens een presentatie. Wanneer je een rapport wilt wat volledig op maat is, dan zal je gegevensbronnen moeten toevoegen die specifieke cijfers ophalen uit je campagnes.

Online Cursus Funneldashboards In Google Data Studio

Gewenst startmoment:Geen voorkeur / ik weet het nog niet 28 oktober 2020, 09:30-16:30, Antwerpen, Dag 1false0 / 13place Antwerpen 28 oktober 2020, 09:30-16:30, Brussel, Dag 1false0 / 13place Brussel 28 oktober 2020, 09:30-16:30, Gent, Dag 1false0 / 13place Gent 6 november 2020, 09:30-16:30, St.

Niklaas 23 november 2020, 09:30-16:30, Virtueel, Dag 1false0 / 13computer Online: Virtueel 26 november 2020, 09:30-16:30, Antwerpen, Dag 1false0 / 13place Antwerpen 26 november 2020, 09:30-16:30, Brussel, Dag 1false0 / 13place Brussel 26 november 2020, 09:30-16:30, Gent, Dag 1false0 / 13place Gent 7 december 2020, 09:30-16:30, St.

Navigation

Home